Telefon
WhatsApp
TARIMSAL SULAMA

TARIMSAL SULAMA

Tarımsal sulama sistemleri üretim sırasında yağış ile yeterli bir şekilde beslenemeyen bitkilerin sulama sistemleri yardımıyla kullanılmasıdır. Ülkemizde hali hazırda bir çok tarım alanı kurak ve yarı kurak şekilde çalışmaktadır. Yağışın tam anlamıyla yeterli olmasının mümkün olmadığı alanlarda tarımsal sulama sistemi zorunluluk arz ediyor. Güneş enerjisiyle çalışan sulama sistemleri ise işlemlerin yapılmasında elektrik harcamasını devreden çıkararak son derece verimli bir sistem kullanma avantajı sağlıyor.

Güneş enerjili tarımsal sistemler diğer sulama sistemleriyle karşılaştırıldığında kurulum aşamasından sonra çok daha verimli bir şekilde kullanılabilmeleri sebebiyle Türkiye'nin dört bir yanında üreticiler tarafından daha fazla tercih ediliyorlar. Sulama sistemleri mevcut olan suyun ana kaynak üzerinden alınarak sulanacak olan alana en doğru şekilde iletilmesini planlar ve uygulamayı amaçlar.

Her sulama biçimi kendine özgü yapıya sahiptir ve uygulanacak olan yönteme göre tarımsal sisteminde kurulumu yapılır. Bu sebeple uygulamadan önce toprağın yapısı, arazi genişliği ve ihtiyaç duyulan su miktarı, ana su kaynağının pH derecesi gibi incelemeler yapılmalı ve tarımsal sulama sistemlerinin en doğru şekilde uygulanması gerekmektedir. İyi bir şekilde hazırlanan tarımsal sistem üretilen besinin çok daha verimli olmasına oldukça katkı sağlıyor. Zira bitkiler açısından en önemli işlemler arasında sulama yer alıyor.

Hizmetin götürüleceği alana göre sulama işlemlerinde düşük basınçlı sulama veyahut yüksek basınçlı sulama uygulanabilir. Düşük basıncın kullanıldığı sulama işlemlerinde çoğunlukla yüzey sulama tekniği kullanılmaktadır. Yüksek basıncın kullanıldığı sulama işlemlerinde durum değişiyor. Yüksek basıncın kullanıldığı sulama işlemlerinde yağmurlama, damla ve mikro gibi yöntemler kullanılarak suyun tarla üzerindeki bitkilere en iyi şekilde dağıtılması ve en yüksek verimin alınması amaçlanır.

Tarımsal Sulama Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

Sulama işlemleri üretilen besine göre özel olarak ayarlanabilen ve tamamen ihtiyaç doğrultusunda özelleştirilebilen sistemlerdir. Tarımsal sulama sistemleri damla sulama, yüzey, damla, yağmurlama ve mikro sulama gibi sulama biçimleriyle ihtiyaca göre yapılabiliyor. Bu sayede hem eldeki su etkin olarak kullanılıyor, hem de sulanan tarladan maksimum verim alınması amaçlanıyor. Tarlanın alan yapısı, üretilen besinin su ihtiyaç miktarı gibi hesaplamalarla kullanılan tarımsal sulama sistemleri tarladan alınan verimi oldukça arttırıyor.

Ayrıca şebeke elektriği kullanılamayan alanlarda fosil kaynaklarla kullanılan tarımsal sistemler hem oldukça yüksek maliyete sahiptir, hem de çevre kirliliği yaratır. Güneş enerjisi sistemi ise kurulumu kolay olması ve sürekli olarak yenilenebilmesi avantajıyla şebeke elektriğinin olmadığı ortamlarda çok daha verimli bir şekilde çalışabilir. Ayrıca tarımsal sulama sistemi kullanacak olanlar için bir diğer avantajlı husus ise tarımsal sistemlerin devlet tarafından da destekleniyor olması olarak göze çarpıyor.

Proje ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için Hemen Arayın! (0256) 214 23 15

BİZ SİZİ ARAYALIM